Mindervaliden en rolstoelgebruikers

We hebben verschillende maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat je bezoek aan Toverland veilig verloopt. Als gevolg hiervan hebben we ons gehandicaptenbeleid aangescherpt en een aantal aanpassingen doorgevoerd. Bezoek onze pagina met veelgestelde vragen.

Belangrijk: je kunt nu alleen gebruik maken van de rolstoelingangen als je rolstoelbehoevend bent. In alle andere gevallen vragen we je om reguliere wachtrij te gebruiken. 

 

Bekijk Veelgestelde vragen

Vrijwel héél Toverland en de meeste attracties zijn te bezoeken als je rolstoelgebonden bent of als je een (lichamelijke) beperking hebt. Je bezoekt een attractie in veel gevallen via een speciale mindervaliden-ingang via de uitgang van de attractie, of bijvoorbeeld via een lift.
 

Aangepast mindervaliden en rolstoelbeleid

Aangepast mindervaliden en rolstoelbeleid

Door de genomen maatregelen uit het protocol 'Veilig Samen Uit' ziet ons mindervaliden en rolstoelbeleid er anders uit dan je gewend bent. 

Belangrijke aanpassingen

  • Niet alle attracties zijn toegankelijk 
  • Medewerkers kunnen niet ondersteunen met in- of uitstappen. Kun je niet zelfstandig in- en uitstappen dan is het noodzakelijk om een begeleider meer te nemen. 
  • Enkel rolstoelbehoevende personen kunnen gebruik maken van de rolstoelingangen. 
Meer informatie

Toegang via speciale ingangen

Toegang via speciale ingangen

Vrijwel alle attracties beschikken over een speciale ingang. Je bezoekt de attractie dan meestal via de uitgang, dus hoeft niet in de reguliere wachtrij te wachten. Deze speciale wachtrij zal hierdoor ook minder prikkels geven. Het kan wel voorkomen je hier fysieke obstakels tegenkomt, zoals trappen. De speciale ingang geeft géén voorrang: het betekent niet automatisch dat de wachttijd via deze ingang korter is. 

Deze attracties kun je per lift bezoeken, vraag een medewerker om hulp of volg de aanwezige instructies op. 

Deel deze pagina