Veelgestelde vragen

Antwoorden op je vragen over onze coronavirus maatregelen

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over de volgende onderwerpen: 

 • Bezoek aan Toverland - Tickets - Bezoek attracties - Bezoek mindervaliden - Abonnementen - Groepen - Horeca - Shows - Evenementen

Bezoek aan Toverland

Is Toverland weer geopend?
We hebben Toverland op 19 mei 2020 weer kunnen openen. De instructie ‘blijf zoveel mogelijk thuis’ is onlangs aangepast naar ‘vermijd drukte’. In overleg met de burgemeester van de Gemeente Horst aan de Maas hebben we de mogelijkheden bekeken en hebben hiervoor groen licht gekregen. Uiteraard doen wij dit binnen de maatregelen van de anderhalvemetersamenleving. Vanaf deze datum is het noodzakelijk om je bezoekdag aan Toverland van te voren online vast te leggen. 

Hoe zorgt Toverland voor een veilig bezoek? 
Om een bezoek aan Toverland op een veilige en verantwoorde manier te laten verlopen hebben we samen met de Club van Elf, de branchevereniging voor de grootste dagattracties van Nederland, het protocol 'Veilig Samen Uit' opgesteld. Dit protocol biedt 3 garanties:

 1. We zorgen voor 1,5 meter afstand tussen huishoudens.
  Dat doen we door een beperkt aantal gasten tegelijk toe te laten, passend bij de betreffende locatie. Toverland is maar liefst 30 hectare groot. De veiligheid van de gasten en onze medewerkers staat altijd voorop.
   
 2. We zorgen voor voldoende en heldere informatie.
  Begrijpelijke instructies en bewegwijzering zorgen ervoor dat iedereen de maatregelen kan opvolgen. De medewerkers zijn bovendien goed getraind en attenderen gasten op de afspraken.
   
 3. We zorgen voor extra hygiënemaatregelen.
  Er worden extra hygiënemaatregelen getroffen in de vorm van desinfectiepunten en het vaker schoonmaken van belangrijke contactpunten, zoals de achtbaanbeugels en deurklinken.

Ook zijn er nieuwe spelregels:

 • Zo wordt het verplicht om voorafgaand aan je bezoek aan Toverland een online ticket op datum te reserveren. Dit geldt ook voor vrijkaarten en abonnementhouders. Hierover volgt later meer informatie.
 • Je mag Toverland alleen bezoeken als iedereen in je gezelschap klachtenvrij is.
 • Je bezoekt Toverland voortaan met inwonende gezinsleden óf alleen.
 • We vragen je om zoveel mogelijk met eigen vervoer te komen om het openbaar vervoer te ontlasten.

Welke maatregelen zijn er getroffen tijdens mijn bezoek?
Er zijn diverse maatregelen getroffen: o.a. aangepaste wachtrijen waarbij rekening gehouden is met de 1,5 meter afstand en andere looproutes. Bekijk hier welke maatregelen we treffen om je bezoek veilig te laten verlopen. We kijken ernaar uit onze bezoekers binnenkort weer een magische dag te bezorgen. Veilig Samen Uit.

Tickets

Wanneer moet je reserveren? 
Iedereen die een bezoek brengt aan Toverland moet online een reservering doen. Doordat we werken met een maximale bezoekerscapaciteit per dag, is het noodzakelijk dat je je dag reserveert. Hierdoor weten we precies hoeveel gasten we nog toe kunnen laten en onze maatregelen kunnen blijven waarborgen.

Waar kan ik mijn tickets reserveren?
Je kunt je tickets reserveren via onze webshop: tickets.toverland.com en reserveer je gewenste bezoekdag. 

Er is iets fout gegaan bij mijn tickets of het lukt niet om deze te bestellen. Wat moet ik doen? 
Je kunt hiervoor in contact komen met Global Ticket via de Whatsapp-chatfunctie op: tickets.toverland.com of stuur een mail met een duidelijke omschrijving van je verzoek naar: support@globalticket.nl.

Bezoek attracties

Bekijk voor alle maatregelen de procedure: Veilig Samen Uit

Zijn alle attracties en werelden geopend?

We streven ernaar om alle attracties en werelden te open. Door drukte kan het voorkomen dat bepaalde attracties, speeltuinen of ruimtes tijdelijk (af)gesloten worden. We communiceren hierover via bebording in het park. High Adventure Trail Kletterparcours is uit veiligheidsoverwegingen gesloten. Bekijk voor updates onze openingstijdenkalender en selecteer je bezoekdag. 

Wat is de procedure m.b.t. het sluiten van beugels?
Als gast ben je zelf verantwoordelijk voor het sluiten van de beugels, kettingen of sluitingen. Hierbij kunnen kinderen of bezoekers met een beperking geholpen worden door ouders/voogd of andere begeleiding. Hierbij kunnen onze medewerkers - gezien de 1,5m afstand - helaas niet bij helpen. Mocht je de sluiting niet zelf dicht krijgen, dan kun je de attractie helaas niet bezoeken.

Zijn de bagagerekken op de stations te gebruiken om mijn spullen op te bergen?
Uit veiligheidsoverwegingen zijn de bagagebakken op de stations niet in gebruik. Bij attracties waarbij je je bagage niet mee mag nemen, laat je je spullen achter op het station. Bij verschillende attracties, zoals Expedition Zork en Villa Fiasko, is het niet meer mogelijk om je bagage achter te laten op het station.Hier is het noodzakelijk om je spullen mee te nemen. Onze medewerkers zullen je daar ook op wijzen. 

Is de Baby Switch nog in gebruik?
Je kunt op dit moment, door de genomen maatregelen, géén gebruik maken van het wachtsysteem Baby Switch. 

Mag ik wanneer de wachtrij het toelaat een keer blijven zitten?
Door de genomen veiligheidsmaatregelen is het niet mogelijk om een tweede rondje te maken, ook niet wanneer de wachtrij dat toe zou laten. We vragen je dan vriendelijk om opnieuw de wachtrij te af te leggen.  

Bezoek mindervaliden en rolstoelgebruikers

Kan ik nog steeds gebruik maken van de speciale ingangen voor mindervaliden? 
Door de genomen maatregelen en aanpassingen bij attracties hebben we het mindervalidenbeleid aangescherpt. Hierdoor is het op dit moment alleen mogelijk om een bandje te ontvangen (dat je toegang geeft tot de speciale mindervaliden en rolstoelingangen van de attracties) wanneer je rolstoelafhankelijk bent. In andere gevallen is dat niet meer mogelijk en kun je gebruik maken van de reguliere wachtrij. 

Zijn alle attracties toegankelijk voor mindervaliden?
Door de veiligheidsmaatregelen die we genomen hebben, zijn wildwaterbaan Expedition Zork en lanceerachtbaan Booster Bike niet toegankelijk voor mindervaliden en/of rolstoelgebruikers. Het is hier niet meer mogelijk om via de uitgang het station te betreden, vanwege de 1,5 meter afstand die we bij iedere attractie waarborgen. Je kunt houten achtbaan Troy als mindervalide bezoeker bezoeken wanneer souvenirshop Trojaanse Schatten geopend is. De medewerker van deze winkel zorgt ervoor dat je op een veilige manier het station kunt bereiken.

Ondersteunen medewerkers nog steeds bij het in- en uitstappen? 
De medewerkers bij de attracties kunnen niet meer ondersteunen bij het in- en uitstappen, aangezien medewerkers op gepaste afstand moeten blijven. Wanneer je hulp nodig hebt bij het instappen, is er een begeleider nodig. 

Ik kan niet zelfstandig instappen. Wat moet ik doen? 
In dit geval is het nodig om een begeleider mee te nemen die je kan onsteunen bij het in- en uitstappen van onze attracties. 

Staat je vraag hier nog niet bij? We vullen de vragen over dit onderwerp spoedig aan. 

Bekijk toegankelijkheid mindervaliden

Ook in deze gevallen moet je reserveren:

Beschik je nog over tickets (met een geldige datum)? 
Is de geldigheid van je tickets (bijna) verlopen, zoals bijvoorbeeld bij Pre-season-tickets of representatiekaarten, of heb je nog andere tickets? Dan kunnen deze nog t/m 10 juli gebruikt worden. Ook hierbij is het noodzakelijk om een reservering te maken. Doe dat via: tickets.toverland.com/reserveren

Voorheen waren jarigen gratis. Is dat nu nog het geval? 

Jazeker! Jarigen kunnen op hun verjaardag nog steeds gratis een bezoek brengen aan Toverland op vertoon van een geldig ID-bewijs mét foto. Voorheen kun je direct door naar de ticketcontrole, echter is het nu hiervoor ook nodig om een reservering te maken en online een ticket aan te schaffen via onze Ticketshop.  Uiteraard is dit ticket dan nog steeds gratis. Was je jarig in de periode dat Toverland gesloten was? Dan is het niet mogelijk om op terugwerkende kracht gebruik te maken van deze actie. 

Groepen

Kan ik mijn schoolreis of groepsboeking wijzigen? 
Het is mogelijk om voor je schoolreis of groepsboeking een nieuwe datum vast te leggen. Neem per mail contact met ons op, dan bekijken we samen de opties om je reservering te wijzigen. Vanwege de huidige situatie kan je antwoord langer op zich laten wachten, echter proberen we je bericht z.s.m. te beantwoorden. 

Kan ik een kinderfeestje organiseren in Toverland?
Het is mogelijk om een kinderfeestje te organiseren in Toverland. Je kunt hiervoor online een reservering doen via: kinderfeestje Toverland. Het is raadzaam om van te voren de maatregelen te bekijken via: Veilig Samen Uit

Abonnementen

1) Reserveren bezoekdag abonnementen
2) Compensatie gemiste dagen abonnementen 
 


1) Reserveren bezoekdag abonnementhouders

Moet ik met een Toverland-abonnement ook reserveren?
Doordat we op dagbasis met een maximale capaciteit werken, is het van belang om te weten hoeveel gasten er in het park zijn. Hierdoor is het ook noodzakelijk dat abonnementhouders een bezoekdag reserveren. Bekijk hieronder hoe je een dag kunt reserveren. 

Hoe moet ik een dag reserveren als abonnementhouder?
Via: account.toverland.com kun je een bezoekdag reserveren. Bekijk Infopagina abonnementhouders hoe je dat kunt doen.

Ik heb een kind kleiner dan 90cm. Wat moet ik deze ook reserveren?   
Aangezien we op dagbasis werken met een maximale bezoekerscapaciteit is het nodig dat iedereen een reservering maakt. Wanneer je hele gezin bijvoorbeeld een abonnement heeft en je een kind hebt dat kleiner is dan 90cm was het voorheen altijd mogelijk deze gratis mee te nemen. Dat is nog steeds het geval. Maak hiervoor een reservering via: tickets.toverland.com en kies de ticketoptie: 'kind <90cm'. Het is raadzaam om je resereringen direct na elkaar te maken, zowel voor je abonnement als het kinderticket, aangezien het voor kan komen dat een dag vol zit. 

Hoe vaak kan ik naar Toverland als abonnementhouder?
Iedere dag hebben we een ruime capaciteit voor abonnementhouders beschikbaar. Wanneer je Toverland op je gereserveerde dag hebt bezocht, kun je direct via de online portal een nieuwe bezoekdag vastleggen. Je kunt dit maximaal 14 dagen vooruit. Uiteraard kan het voorkomen dat een gewenste dag bijvoorbeeld al volgeboekt zit, vanwege de beperkende capaciteit. Echter kan het door annuleringen voorkomen dat er op een later tijdstip toch nog bezoekmogelijkheden vrijkomen. Het is dan ook raadzaam om goed de reserveringsportal via: account.toverland.com in de gaten te houden. 

Heb ik nog steeds korting op andere parken met mijn Toverland-abonnement? 
Binnen de Club van Elf, de branchevereniging van pretparken, is besloten dat de voordelen bij partnerparken tot tenminste 1 juli niet geldig zijn. Tot die tijd heb je géén korting met je Toverland-abonnement op andere parken. Wel geeft je abonnement je tijdens je bezoek aan Toverland 5% korting op horecaproducten en merchandise. Abonnementen van andere parken geven je in deze periode ook geen korting op Toverland. 

Heb ik nog steeds de mogelijkheid om met korting Vriendentickets te kopen? 
Het aanschaffen van vriendentickets met korting (die je via vouchers aan het begin van het jaar ontvangt) is in de periode tot minimaal 1 juli niet mogelijk.


2) Compensatie abonnementen


Wat betekent de sluiting van Toverland voor mijn abonnement? 
Op dit moment kun je geen gebruik maken van je Toverland-abonnement. Dat vinden wij ook erg vervelend. Daarom kun je bij lopende abonnementen gebruik maken van drie verschillende compensatievormen. Geef je keuze vóór 1 juli 2020 door (op dit moment is dat nog niet mogelijk, maar de online tool volgt spoedig). Wanneer je géén keuze hebt gemaakt op 1 juli 2020, krijg je automatisch een tegoed op je Toverland-abonnement.

 1. Afzien van compensatie. Hiermee draag je Toverland een warm hart toe lees meer 
 2. Compensatie in de vorm van een tegoed op je Toverland-abonnement lees meer 
 3. Verlengen van de looptijd van je abonnement met het aantal gemiste dagen* 

*Wanneer Toverland weer geopend is, verlengen we je abonnement met het aantal gesloten dagen dat je Toverland niet kon bezoeken. Zo kun je dus van de volledige looptijd van je abonnement genieten. Verloopt je abonnement binnen de periode dat Toverland tijdelijk gesloten is? Ook dan kun je na de heropeningsdatum alsnog gebruik maken van je Toverland-abonnement en deze gemiste dagen inhalen. De regeling geldt ook voor abonnementen die in de sluitingsperiode van Toverland verlengd worden. Je kunt dus met een gerust hart gebruik maken van de verlengingsaanbieding. De compensatieregeling wordt automatisch verwerkt: je hoeft hier niets voor te doen!

In het kader van het coronavirus kan het zijn dat de geldigheid van jouw abonnement als compensatie verlengd wordt met het aantal dagen dat Toverland gesloten is geweest. Voor het vaststellen van de compensatie wordt gekeken naar de oorspronkelijke einddatum van jouw abonnement vóór verlenging.

Alle info over je abonnement kun je terugvinden op onze Infopagina abonnementhouders. 

Bekijk: Infopagina abonnementhouders

Horeca

Kan ik gebruik maken van de horeca in Toverland?
We hebben verschillende maatregelen genomen om het nuttigen en afhalen van maaltijden in Toverland op een veilige manier te laten verlopen. Zo zijn de terrassen bijvoorbeeld ingericht op basis van de genomen maatregelen. Hierbij is het mogelijk om enkel af te halen, wat in veel gevallen met een buzzer gaat gebeuren. Het kan zijn dat we het assortiment van enkele horecalocaties verkleinen en je rekening moet houden met een langere wachtrij, dit om o.a. ook de 1,5 meter-maatregelen te kunnen waarborgen. Bekijk alle genomen maatregelen: Veilig Samen Uit

Is The Flaming Feather geopend? 
Het is mogelijk om een reservering per huishouden te maken vanaf 1 juni 2020, hiermee volgen we de landelijke horecarichtlijnen op. Maak daarvoor online een reservering via: reserveringsformulier The Flaming Feather

Waar kan ik alle horecamaatregelen teruglezen? 
Je kunt al onze genomen maatregelen hier terugvinden: protocol Veilig Samen Uit

Shows

Is fonteinenshow Katara te bekijken tijdens mijn bezoek?
Om onze gasten zoveel mogelijk te spreiden, draait Katara - Fountain of Magic niet op vaste tijden, maar regelmatig verspreid over de dag. Hierdoor zorgen we ervoor dat de piekmomenten in drukte beperkt worden en we de 1,5 meter-maatregelen kunnen waarborgen, terwijl toch iedereen van de show kan genieten!

Wordt de Toos Tovershow opgevoerd tijdens mijn bezoek? 
Om de 1,5 meter-maatregelen te blijven waarborgen, wordt de Toos Tovershow in het Wunderwald niet opgevoerd. Ook de Meet & Greet met Toos en Morrel gaat om deze reden niet door. 

Is het Magiezijn geopend tijdens mijn bezoek?
De interactieve show in het Magiezijn in Port Laguna is te bezoeken. We hebben hier enkele aanpassingen gedaan om te kunnen voldoen aan de genomen Veilig Samen Uit-maatregelen. 

Evenementen

Gaan de Midzomeravonden door?
Op dit moment kunnen we daar nog niets over zeggen. Uiteraard bekijken we ook hoe de situatie op dat moment is. Houd hiervoor goed onze sociale kanalen en website in de gaten. 

Gaat Halloween door?
Op dit moment kunnen we daar nog niets over zeggen. Uiteraard bekijken we ook hoe de situatie op dat moment is. Houd hiervoor goed onze sociale kanalen en website in de gaten.