Blog | Tips & Tricks: naar Toverland met een baby

Blog | Tips & Tricks: naar Toverland met een baby

Toverland is leuk voor de hele familie. We hebben stoere achtbanen én rustige attracties voor de kleintjes. Ook met een baby kun je genieten van ons attractiepark. Hieronder een paar praktische tips om er een magische dag van te maken! 

Gratis bezoek
Kinderen onder de 90 cm bezoeken Toverland gratis, dus je kunt je baby gratis meenemen! Tip: neem een buggy of kinderwagen mee, dat scheelt een heleboel sjouwwerk! Neem voor de zekerheid een kettingslot mee om de buggy vast te kunnen maken terwijl je bijvoorbeeld een attractie bezoekt. 

Welke attracties zijn baby-proof? 
In Toverland kun je genieten van 35 attracties én shows! Zelfs voor de allerkleinsten zijn er al een aantal attracties geschikt, zoals de speeltuinen, watercarrousel Tolly Molly én een bootvaart door Avalon: Merlin's Quest. Bekijk de complete toegankelijkheid per attractie via deze pagina! 

Achtbanen doen met een baby? Het kan! 
Heb je een baby bij je, maar wil je toch in je favoriete achtbaan? Daar hebben we iets voor. Met het Baby Switch-wachtsysteem sta je nooit dubbel te wachten. Goed om te weten: is je kindje géén baby meer, ook dan kun je gebruik maken van de Baby Switch! 

Hoe werkt de Baby Switch?
Het werkt als volgt: één persoon van het gezelschap gaat de reguliere rij in. De andere persoon met baby loopt in de tussentijd naar de uitgang van de attractie. Geef bij het uitstappen aan dat je gebruik wil maken van de Baby Switch, dan krijg je een speciaal Baby Switch-pasje. Wanneer de eerste persoon een ritje heeft gemaakt, kan de tweede ouder of verzorger die plaats innemen. Je mag eventueel één extra persoon meenemen. Lever het pasje na dit ritje weer in bij één van de operators op het station. Zo is er altijd iemand bij de baby én  kun je ergens comfortabel buiten de wachtrij wachten! 
 

 

Attractie Maximus’ Blitz Bahn: een bobsleebaan volgens de laatste technieken

Waar kun je van de Baby Switch gebruik maken? 
Veel attracties bij Toverland zijn uitgerust met dit speciale wachtsysteem. Bij deze attracties kun je hier gebruik van maken: FēnixTroyDwervelwindBooster BikeMaximus' Blitz BahnDjengu RiverMerlin's QuestExpedition Zork én Toos-Express!

Samen een hapje eten
Honger gekregen tijdens je dag in Toverland? Je bent samen van harte welkom in onze restaurants. Heb je zelf babyvoeding meegenomen, dan kun je gratis gebruik maken van de magnetrons. Deze kun je terugvinden op de terrassen van Katara Plaza in de Magische Vallei, de Waldstube in het Wunderwald én de Magische Medina in het Land van Toos. Is er géén magnetron in het zicht aanwezig? Vraag het vooral aan één van onze medewerkers om het potje op te warmen, dat doen ze graag voor je! 

Melk vergeten? 
Heb je bij het inpakken de houdbare melk op de keukentafel laten staan? Geen paniek! In vrijwel alle grote horecapunten (zoals de Waldstube in het Wunderwald) is houdbare melk verkrijgbaar in flesjes! Kan je kleintje al goed en zelfstandig zitten, dan vind je op alle grote(re) terrassen kinderstoelen terug, zodat je kind ook kan aanschuiven aan tafel.

Verder handig om te weten: toiletten én kolven
Vrijwel alle toiletten bij Toverland beschikken over een Baby Room, in de toiletten zelf of in een aparte ruimte. Enkel de toiletten in themawereld Ithaka, onder het station van houten achtbaan Troy, zijn niet uitgerust met een Baby Room. 

Trek je je graag even terug om ergens te kolven? Daar hebben we een speciale ruimte voor. Meld je bij één van de medewerkers bij de hoofdentree in Port Laguna. Bij de EHBO, rechts van de lockers, in dit entreegebied is er ruimte om te kolven. In de koelkast die er aanwezig is, kun je eventueel - terwijl je het park bezoekt - de melk bewaren. 

Donzige knuffels en drinkbekers 
Loop ook vooral onze souvenirshops eens binnen voor leuke hebbedingetjes voor de (aller)kleinsten! Van de meest donzige knuffels, tot drinkbekers, broodtrommels én andere decoracties voor de baby- of kinderkamer van bijvoorbeeld Toos én Morrel! In Mundo Magica vind je het meest complete aanbod voor de kleintjes. 

Tip: maak gebruik van de gratis Souvenir Koerier! Als je souvenirs hebt gekocht vóór 15:00 brengen we ze gratis naar de Gastenservice. Daar kun je ze vanaf 16:00 ophalen. Dat scheelt je weer sjouwen! 

Toegankelijkheid van attracties

Heb je kinderen bij je van een oudere leeftijd? Bekijk afhankelijk van de lengte in welke attracties jullie samen kunnen stappen. 

Toegankelijkheid attracties

Lees snel verder